Laatst bijgewerkt: 17 februari 2022
Hits: 3363

Lijkt het je wel wat, zingen bij Popcore All Sounds? 

We komen weer op "normale" wijze bij elkaar, kom dan een keer sfeer proeven op vrijdagavond wanneer we aan het repeteren zijn.
Je hoeft niet te vrezen voor een “spannende auditie”, kom gewoon langs en luister/kijk of je je thuis voelt en al voorzichtig mee wilt zingen. Als nieuw lid kom je bij een ervaren koorlid te staan, die je wegwijs maakt binnen de stemgroep en het koor. Dit koormaatje helpt je ook bij het onder de knie krijgen hoe de stem van de stemgroep gezongen wordt.  Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen, de melodielijnen van de verschillende partijen staan op onze website, daar kan je thuis mee oefenen. Na een paar avonden kijken we samen bij welke stemgroep (van sopranen tot bassen) je stem het beste aansluiting vindt. We gaan er natuurlijk wel van uit dat je een beetje kunt zingen!

Er zijn er in principe geen leeftijdbeperkingen, iedereen kan lid worden. Maar,..... je moet er wel rekening mee houden dat we een popkoor zijn...! Bij optredens dragen we geen speciale koorkleding, we maken wel afspraken over de gewenste uitstraling.

Lid worden is overigens geen volstrekt vrijblijvende kwestie. We verwachten wel dat je bij (vrijwel alle) repetities aanwezig bent en ook bij optredens rekenen we op je komst. Natuurlijk wordt er serieus geoefend maar gezelligheid is de verbindende factor in het koor. Tijdens de repetitieavonden wordt in het eerste deel flink gewerkt aan nieuwe liedjes of het repeteren van bestaand repertoire. Na de pauze wordt wat vrijer gezongen.

Als om half elf de boeken dicht gaan, staat er in de bar een drankje klaar waar we met elkaar nog gezellig kletsen, zingen of wat dansen.

Popcore all Sounds is een koor dat ambitie heeft maar ook plaats voor ontspanning heeft. Naast het zingen met elkaar kent het koor ook vele andere activiteiten. Zo is er elk jaar een verrassende fietstocht, een muziekquiz, een bowlingmiddag en om het jaar een weekend uit op de prachtigste locaties. Het seizoen eindigt altijd met een feestelijke afsluitavond waarbij de feestcommissie alles uit de kast haalt. 


 

 

Laatst bijgewerkt: 29 december 2021
Hits: 2051

DE meest gestelde vragen.....

Heeft Popcore all Sounds een leeftijdsgrens?.
Nee, Er zijn er in principe geen leeftijdbeperkingen, iedereen kan lid worden.. Maar,...... we zijn een popkoor, die uitstraling willen we hebben en houden! We proberen de gemiddelde leeftijd niet te hoog te laten worden.
Moet ik voorzingen?.
Nee hoor, daar doen we niet aan. Je moet wel een beetje kunnen zingen... Na een korte periode kijken we samen of je in de juiste zanggroep zit.
Moet je noten kunnen lezen?
Nee, dat hoeft niet. Van een aantal nummers is wel bladmuziek beschikbaar, handig voor de leden die wel (een beetje) muziek kunnen lezen.
Hoe hoog is de contributie?
Voor de kosten hoef je het niet te laten, Popcore All Sounds probeert de contributie zo laag mogelijk te houden om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om lid te worden. De jaarlijkse  contributie bedraagt  €168. Partners van leden krijgen een korting van 25%. Ivm corona is de contributie tijdelijk aangepast.
Dragen jullie koorkleding?
We dragen we geen speciale koorkleding, er zijn wel afspraken over de gewenste uitstraling. Bij optredens willen we wel graag door middel van het dragen van één kleur eenheid uitstralen. We verwachten dat  je dan  iets blauws aan hebt (een blauw accent mag ook), met kerst is rood de koorkleur.
OK, ik kom een keer kijken. Hoe leg ik contact?
Het makkelijkste is even een mailtje te sturen. We maken een afspraak, vangen je bij de deur op. We begeleiden je en maken je wegwijs.